Specialetiketter

Vi har mange muligheder for produktion af etiketter udover de mest almindelige varianter. I tillæg tilbyder vi en række etiketmaterialer og finishes, som kan bidrage til at forstærke et premium indtryk.

Duo (LexDuo)

En duo-etiket er to etiketter monteret sammen til en 4-siders etiket. Flersidige etiketter som disse kan være en løsning til produkter som behøver meget plads til tekst og billede, uden at det går ud over udseende og design af forsiden. Etiketten er meget lig en traditionel etiket; formatet er valgfrit, antal farver kan variere fra én til flerfarvers tryk, og etiketten kan være lakeret, lamineret, påført Cold Foil, eller figurstanset.

Denne etiketmulighed bruges i stadig større grad i forskellige brancher både indenfor lægemidler, helsekost, teknisk kemiske produkter, og levnedsmiddelindustrien.

Folder-etiket/bogetiket

Dette er etiketløsningen som tager duo-etiketten et skridt videre. En folder etiket med en bog/folder fæstet til en selvklæbende bundetiket, som også lukker bogen/folderen. Størrelse og antal sider kan tilpasses forskellige informationsbehov.

Folderetiketten dækker bredt, og passer på de allerfleste emballager. Den kan påføres yderpakningen lige så let som en traditionel etiket, selv ved høje hastigheder. Etiketten kan også udstyres med et plastlaminat, som beskytter overfladen og forhindrer fugt i at trænge ind og reducere læsbarheden.

Denne etiketløsningen er særdeles velegnet til tilbud, kampagner, vejledninger, tips, råd, evt. information på flere sprog, samt presentation og gennemførsel af forskellige markedsføringsaktiviteter, og kan fremstilles med specialeffekter såsom skrabefelt à la skrabelodder.

InMouldLabel (IML)

In-mold-mærkning er brugen af papir- eller plastetiketter under fremstillingen af beholdere ved blæsestøbning, sprøjtestøbning eller termoformnings-processer. IML-etiketter støbes ind i plasten under produktion af plastbeholderen, og fungerer som en integreret del af den endelige emballage. Der fremstilles dermed en færdigdekoreret/etiketteret emballage.

Der findes en variant af IML-løsningen, hvor etiketmaterialer med en PE-barriere på bagsiden gør, at etiketten fastgøres på emballagen når PE-laget aktiveres ved varme. Varmen giver etiketten en klæbeevne så den svejses/limes på emballagen under påfyldning på produktionslinien hos kunden/brugeren, og ikke under produktionen af bægeret. Eksempel på dette er TINE GoMorgen yoghurt.

Hvad er sprøjtestøbning?

Sprøjtestøbning er en metode, hvor termoplast eller termoformede støbematerialer bliver jævnt plasticeret i en opvarmningscylinder, og derefter presset ind i formhulrummet i den lukkede form ved hjælp af stempel eller bevægelighedsskrue. Sprøjtestøbning passer til næsten al termoplast. Sprøjtestøbningsdelen af støbecyklussen er kort – kvaliteten af støbeprodukterne går fra nogle få gram til adskillige kilo.Sprøytestøping passer for nesten all termoplast. Sprøytestøping av støpesyklusen er kort – kvaliteten på støpeproduktene går fra noen få gram til dusinvis av kilo.

Hvad er blæsestøbning?

Bæåsestøbning er en speciel produktionsproces hvor hule plastdele dannes og kan skydes sammen. Blæseformningsprocessen begynder med smeltning af plasten og formning af den til en masse (parison). Parisonen klemmes derefter ind i en form og luft blæses ind. Lufttrykket skubber nu plasten ud så den matcher formen. Når plasten er afkølet og hærdet, åbnes formen og den færdige del tages ud.

Hvad er termoformning?

Termoformning er en produktionsproces hvor et plastark bliver opvarmet til smidighed ved en bestemt formningstemperatur, formet til en specifik form i en form, og trimmet for at fremstille et brugbart produkt.

Hvad betyder PE?

PolyEtylen (PE) er en plasttype, som egner sig godt til brug i levnedsmiddelindustrien, og er den mest brugte barrierebelægning. PE har mange egenskaber og flere brugsområder – det beskytter mot fugt, samtidig med at det også giver svejseegenskaber i kombination med varme.

Service og support

Lexit har en veldrevet og effektiv service- og supportafdeling som yder telefonsupport, service/reparation af produkter på eget serviceværksted, samt bistår kunder on-site. Hvis din virksomhed har udstyr der er kritisk for driften af virksomheden, har vi også mulighed for at udføre præventivt vedligehold. Vores service- og supportafdeling består af en serviceorienteret koordinator og flere dygtige certificerede serviceteknikere.

Eje, leje & as-a-service

Vi vil gerne hjælpe vore kunder med at opnå en mere effektiv drift. Vores løsninger kan kræve investeringer i industriel hardware, mærkningsudstyr eller andet. Hvis det ønskes, kan vi bidrage med finansieringsløsninger, både i form af ren leje/leasing, leje kombineret med en SLA/serviceaftale, og også integrerede as-a-service aftaler, som kan inkludere software-komponenterne i løsningerne. Tag kontakt til os, så hjælper vi dig med vurderingen af hvad der er den bedste løsning til dine behov.