RFID udstyr

RFID er en forkortelse for «RadioFrekvens IDentifikation», og er en teknologi hvor digitale data er kodet ned i en brik/label, en såkaldt RFID tag. RFID tags findes i mange forskellige udformninger og størrelser, hvilket giver mulighed for at finde den rigtige tag til forskellige miljøer og formål.

De passive RFID tags, vi benytter, skal «vækkes» af en RFID-læser, før den kan overføre data fra dem. Taggens identitet (ID) er koblet til en database, så det kun er de brugere der skal have adgang til informationen, som kan få tilknyttede oplysninger via opslag i databasen. RFID har flere fordele i forhold til stregkoder. En af de største fordele er, at data fra RFID tags kan aflæses selv når taggen ikke er synling (den kan f.eks. være skjult under/bag noget andet), mens stregkoder skal være synlige, da de aflæses med optisk scanner. RFID-teknologien anvendes til sporbarhed og kvalitetskontrol, og har i dag mange anvendelsesområder indenfor alle brancher. Blandt andet kan den bruges til at foretage en lynhurtig og nøjagtig vareoptælling, hvor flere varer kan optælles samtidig. Lageroptælling ved brug af RFID kan gøres på en time(!) – ikke flere dage. Det siger lidt om hastigheen ved brug af RFID.

Hvad er aktive/passive tags?

Modsat aktive tags, der kræver en strømkilde/batteri for at fungere, vækkes og strømforsynes en passiv tag af RFID-læserens læsefelt. De passive tags er billigere end de aktive, og enklere i brug, da der ikke skal skiftes batteri – og så har de næsten ubegrænset levetid.

Lexit leverer et bredt udvalg af RFID løsninger til forskellig brug, og vi skræddersyr løsninger som passer til netop din virksomhed.

  • Automatisk varemodtagelse
  • Kontinuerlig vareoptælling
  • Sporing af assets (udstyr/ejendele)
  • Kontrol med varebeholdninger
  • Passiv identifikation

RFID læser

Lexit har flere forskellige RFID læsere, som er pålidelige og stærke nok til at indgå i en helhedsløsning baseret på RFID. Disse læsere indeholder RFID radiosender og -modtager, og kan læse og skrive information fra og til en RFID tag. Vi bruger de førende leverandører, og læsere med lang levetid på markedet. Disse er aftestet og bruges i mange forskellige brancher. Vi lytter til vores kunders behov og skræddersyr gennemarbejdede løsninger som passer til forskellige situationer og behov.

Håndholdt RFID læser

Få lageroptællingen overstået på én time! Vores håndholdte RFID læsere tilbyr giver dig al den funktionalitet der skal til for at komme igang med en en vellykket RFID løsning.

En RFID læser er en radiobølgesender og -modtager. RFID læsere kan læse og skrive information fra og til en RFID tag. De kan bruges sammen med din mobiltelefon, eller du kan købe en håndterminal med integreret RFID læser. Her findes der mange muligheter, alt efter hvordan den håndholdte RFID læser skal anvendes, og ikke minst hvordan du ønsker at bruge den. Brugen af en mobiltelefon gør hele processen meget enkel og brugervenlig. Vi har erfaringer med brugen af mange forskellige typer enheder, og valget mellem disse hjælper vi gladeligt til med.

RFID antenner

Lige som med udvalget af tags, læsere og systemer, har vi også et bredt udvalg af UHF-antenner. Dette omfatter lineært og cirkulært polariserede antenner, som har forskelligt læsefelt/område. Hver antenne har sine styrker, og passer til bestemte typer systemer. Her er løsningerne og alternativerne så mange, at vi ganske enkelt finder den antenne, som passer til din brug. Gennem afprøvning, både internt og i form af kundecases, har vi oparbejdet en del erfaring og kundskaber omkring disse antenner.

RFID portal

Vi har set, at RFID portaler har været en populær del af de forskellige mulige RFID løsninger. En sådan portal er velegnet til sporing af assets, udstyr, dokumenter, filer og personer i miljøer, hvor man passerer gennom døre, korridorer eller porte.

RFID portalen har en ultra-tynd profil og er fleksibel mht. placering, samtidig med at den har et attraktivt og æstetisk design. Det er også vigtigt at fremhæve brugervenlighed og nøjagtighed som vigtige kendetegn ved en portal løsning. Blandt andet kan de gøre det helt enkelt og automatisk at registrere udtræk/udlevering af varer fra et lager, eller hvem der bevæger sig indenfor bestemte områder i din virksomhed.

RFID printere

Lexit har stor erfaring i levering og servicering af RFID printere til alle brancher, hvadenten du er på jagt efter en robust printer til brug i hårde miljøer, eller ønsker dig en lettere og mere fleksibel printer til brug i f.eks. butiksmiljø. I sortimentet finder du printere fra producenter som Honeywell, Zebra og Sato. Fælles for dem alle er, at vi har masser af erfaringer med printerne, som i dag står ue hos et stort antal af vores kunder i forskellige brancher og miljøer. Alle vores printere kan leveres klar til brug, med serviceaftale og færdigopsat af vores tekniske afdeling.

RFID tags

RFID tags er små brikker eller etiketter, som ved hjælp af radiobølger med lav effekt kan modtage og lagre data fra eller overføre lagrede data til læsere i nærheden. RFID tags består af følgende hovedkomponenter:

  • Mikrochip eller integreret kreds (IC).
  • Antenne.
  • Underlag/lag af beskyttende materiale, som holder alle komponenterne sammen.

RFID tags kan fastgøres til en række overflader, og findes i forskellige størrelser og designs. De leveres også i form af inlays, etiketter, armbånd, hard tags, kort og klistermærker, for at nævne nogen af udformningerne.

Lexit tilbyder RFID tags, som er egnet til mange forskellige miljøer og applikationer, såsom logistik, forsyningskæder, adgangskontroll vaskerier, sporing af værktøj, og sporing af IT-udstyr.

PRODUCENTER

Service og support

Lexit har en veldrevet og effektiv service- og supportafdeling som yder telefonsupport, service/reparation af produkter på eget serviceværksted, samt bistår kunder on-site. Hvis din virksomhed har udstyr der er kritisk for driften af virksomheden, har vi også mulighed for at udføre præventivt vedligehold. Vores service- og supportafdeling består af en serviceorienteret koordinator og flere dygtige certificerede serviceteknikere.

Eje, leje & as-a-service

Vi vil gerne hjælpe vore kunder med at opnå en mere effektiv drift. Vores løsninger kan kræve investeringer i industriel hardware, mærkningsudstyr eller andet. Hvis det ønskes, kan vi bidrage med finansieringsløsninger, både i form af ren leje/leasing, leje kombineret med en SLA/serviceaftale, og også integrerede as-a-service aftaler, som kan inkludere software-komponenterne i løsningerne. Tag kontakt til os, så hjælper vi dig med vurderingen af hvad der er den bedste løsning til dine behov.

Andre kundereferencer