Share on facebook
Share on linkedin

Mærkningsudstyr

Lexit har mangeårig erfaring og stor teknisk kompetence på det udstyr, vi sælger og installerer. Med kombinationen etiketter og emballage, sammen med hardware og maskiner, kan vi tilbyde komplette koncepter til produktmærkning. Vi har stor erfaring i at levere komplette mærkningsløsninger til produktionslinierne i industrien og levnedsmiddelindustrien, og gerne hvor maskinerne har integration direkte til ERP- eller WMS-system (lagerstyringssystem).

En produktionsvirksomhed stiller store krav til udstyret til mærkning og automatisk håndtering af produkter, uanset om det er forbrugeremballage (F-pak), yderemballage (D-pak) eller transportpakning (T-pak). Uanset om der er brug for enkel manuel mærkning eller en fuldautomatisk løsning, så har vi det rigtige udstyr til dit behov – enten som stand-alone eller fuldt integreret i den eksisterende produktionslinie. Vi har et bredt spekter af maskiner at vælge imellem til de forskellige typer opgaver som skal løses.

Alle vore maskiner og tilknyttet udstyr er CE-godkendt.

Automatisk mærkning

Forbrugeremballage (F-pak)

Der findes mange forskellige løsninger til F-pak mærkning. Vi leverer solide maskiner fra store og kendte leverandører, som kan mærke alle typer og størrelser af emballage. Hvadenten der skal mærkes på top, bund, i front eller på siden, så kan vi tilpasse vores etiketmaskiner til dine behov.

Mærkningsudstyr som printere, dispensere og applikatorer kan integreres i eksisterende produktionslinie og tilpasses alle typer pakkemaskiner.

Vi har også maskiner, som kan veje og etikettere produkter i forbifarten – enten på top, siden eller på undersiden. Alle vores maskiner er nemme at betjene og vedligeholde. De kan integreres i de bagvedliggende IT-systemer.

Yderemballage (D-pak)

Vi leverer komplette maskiner med applikator, printer, højde- og sidejustering, samt startfotocelle. Maskinerne kan enten bruges til mærkning på top, front/bagside eller på siden af emnerne. Udstyret leveres både med og uten gulvstativ, tilpasset kundens produktionslinie.

Maskinerne har indbygget printer til realtids (nyeste variabel information tilsendes) tiltryk af tekster, logoer, løbende dato og stregkoder. Maskinen har netværkstilslutning og kan integreres med det overordnede mærkningssystem.

Dette er en hundrede procent industrialiseret løsning med fokus på driftssikkerhed og lang levetid, samtidig med at den er meget enkel at betjene for operatørerne. Printeren er meget servicevenlig, og maskinerne er CE-mærkede.

Se vores mærkningsudstyr

Transport- og pallemærkning (T-pak)

Lexit har pallemærkere til alle behov. Vi leverer udstyr som udfører mærkning af paller i forskellige højder og på flere sider.

Den automatiske pallemærker (Robotmanden) er en maskine som kan mærke en palle på to sider. Maskinen har indbygget printer, som styres ved hjelp af Lexits egen software, som igjen kobles op mod et overordnet mærkningssystem. Maskinen er i rustfrie materialer, og har en scanner montert forrest for check af stregkoder og dataudveksling.

Etiketter, printer og applikator er monteret inde i et skab for fuld beskyttelse. Pallemærkeren påfører max 15 etiketter pr. minut.

Hvad er F-pak?
Forbrugeremballage (F-pak) er betegnelsen for emballagen et produkt/vare er pakket ind i, når forbrugeren køber det.

Hvad er D-pak?
Yderemballagen (D-pak) beskriver den enhed, der bestilles af kæde og grossist. En D-pak indeholder en eller flere forbrugeremballager, og skal gå ubrudt gennem værdikæden fra producent til butik, og kun indeholde samme slags varer.

Hvad er T-pak?
Transportpakning (T-pak) er den endnu større enhed, der transporteres fra sted til sted (f.eks. palle), og er i betydelig grad styret af logistikhensynet til distributionskæderne.

Linerless/sleeves

Nobac fra Ravenwood
Lexit har stor erfaring og en unik kompetence omkring linerless konceptet. Med Nobac maskiner og egenproducerede etiketter kan vi tage ansvar for hele produktmærkningen. Nobac maskinerne gør det muligt at etikettere linerless labels. Maskinen er kompakt og PLC-styret, med integration mod eksisterende produktionslinier. Maskinen er meget driftssikker, enkel i brug for operatørerne, og der er god tilgængelighed for elskab. Maskinen kan tilsluttes printer og vægt for variabel information. Hastighed op til 100 enheder pr. minut.

Standard etiketformat: længde max 500 mm og bredde/pakkehøjde max 250 mm.

Yderforpakning

Jasa Sleever Solution – automatisering af pakkeprocessen

Denne maskine er den perfekte allround-løsning til alle paphylstre med to eller tre sider (sleeve, bøjle, etc.) og er primært designet til fødevareproducenter som har behov for en alsidig og fleksibel maskine. Maskinen er modulært opbygget. Der er et ind- og udføringsmodul (transportør) som sikrer enkel integration i eksisterende produktionslinie. Hjertet i maskinen er kassetteenheden, som er modulet hvor selve pakningen foregår. Kassetten er tilpasset hvert enkelt hylsterformat, hvilket gør at brugeren kan skifte emne fra et format til et andet i løbet af få minutter. Maskinen håndterer op til 50 pakker i minuttet, har kort omstillingstid, et hygiejnisk design, og er meget enkel at betjene via et touchdisplay. Dette er en kompakt plug-and-play maskine, som er PLCS-styret og som let kan integreres i enhver eksisterende emballagelinie.

Hvad er PLC-styret?
PLC står for Programmable Logic Control (programmerbar logisk styring).

LABEL (ETIKET) PRINTERE

Lexit har mange års erfaring med labelprintere til forskellige brancher og forskellige anvendelser. Et godt samarbejde med markedets største leverandører sikrer, at vi kan levere de bedste løsninger, uanset hvad din virksomhed har brug for. Vi har et bredt udvalg af forskellige printere, spændende fra almindelige bordprintere til mobile printere og store industriprintere.

Valget af printer starter med etiketten

Når du skal vælge en labelprinter er det vigtigt at tage udgangspunkt i, hvilken/hvilke etiket(ter) du skal skrive på, og hvordan de skal se ud. Labelprinterne ligner ganske vist hinanden en del, men har forskellige funktioner og leveres i forskellige størrelser. Hvor længe etiketten skal kunne holde, og hvad slags påvirkninger den skal tåle, er også vigtigt for valget af printer. Vi har mange forskellige modeller til forskellige behov og ønsker.

Stationær eller bærbar printer – hvad er dit behov?

Vi har mange stærke stationære printere, som kan indsættes i lager- og logistikløsninger, men også både store og små mobile eller bærbare batteridrevne printere, som kan tages med rundt og udskrive der hvor behovet er. Vores printere tilbydes i flere modeller og udgaver og med forskellig ydelse, så de kan løse opgaven uanset miljø. Vi har også printere som kan printe RFID labels, hvor der kan lægges information i etikettens indbyggede RFID tag, samtidig med at der printes på den.

Ved hjælp af SOTI MobiControl (device management) softwaren kan vi også tilbyde meget stor sikkerhed i vores printere. Her kan printeren fjernstyres og låses, så uvedkommende ikke kan logge sig ind eller bruge den som en bro til at komme ind i de øvrige systemer.

Læs mer om SOTI og device managementet.

Printere til forskellige miljøer

Der er forskel på om en printer skal bruges stationært på et kontor, ude i produktionen eller fastmonteret på en gaffeltruck, og det er vigtigt at tage højde for dette ved anskaffelse af en ny printer. Vi hjælper dig med at finde den rigtige printer til din virksomhed og anvendelse.

I vores sortiment er der også specialudviklede printere som kan tåle større temperaturforskelle og fugt. Herunder findes antibakterielle printere, der kan bruges i særligt følsomme miljøer hvor bakterier ikke må forekomme (for eksempel på hospitaler).

Service og support

Lexit har en veldrevet og effektiv service- og supportafdeling som yder telefonsupport, service/reparation af produkter på eget serviceværksted, samt bistår kunder on-site. Hvis din virksomhed har udstyr der er kritisk for driften af virksomheden, har vi også mulighed for at udføre præventivt vedligehold. Vores service- og supportafdeling består af en serviceorienteret koordinator og flere dygtige certificerede serviceteknikere.

Eje, leje & as-a-service

Vi vil gerne hjælpe vore kunder med at opnå en mere effektiv drift. Vores løsninger kan kræve investeringer i industriel hardware, mærkningsudstyr eller andet. Hvis det ønskes, kan vi bidrage med finansieringsløsninger, både i form af ren leje/leasing, leje kombineret med en SLA/serviceaftale, og også integrerede as-a-service aftaler, som kan inkludere software-komponenterne i løsningerne. Tag kontakt til os, så hjælper vi dig med vurderingen af hvad der er den bedste løsning til dine behov.

ANDET TILKNYTTET UDSTYR

Vægte/manuelle vægte

Vi leverer alle typer vægte – bordvægte, pallevægte, Wemag vognvægte og U-vægte, som kan veje produkter fra 100g og op til flere tons.

Cassel metal- og røntgendetektorer

Denne type detektor har en overskuelig brugergrænseflade, som gør den let for operatørerne at betjene. Metaldetektorer kan skræddersys efter behov, uanset om de er in-line i en linie eller skal stå «stand-alone». Metaldetektorer kan detektere tilstedeværelsen af metaller som stål, rustfrit metal, kobber og aluminium.

Er der behov for at detektere sten, plast, keramik eller glas, skal der bruges en røntgendetektor.

Hitachi inkjet printer

Denne Inkjet mærkningsprinter er en 4-liniers model med funktion til automatisk opdaterende dato, løbenummerfelt, tekster, logoer, samt mulighed for brug af blæk i forskellige farver. Den er meget driftssikker, kompakt og brugervenlig, og kræver kun lidt plads og minimal vedligeholdelse. Derudeover opfylder Hitachi alle krav som stilles til levnedsmiddelbranchen.

Printeren har et nyt, egenudviklet blæksystem til returføring af blæk, som giver et meget lavt blæk- og opløsningsmiddel forbrug. Den nøjagtige viskositetskontrol af blekket giver en stabil dråbeform og optimal udskriftskvalitet. Maskinen har også indbygget software som (når maskinen ikke bruges) starter op en gang pr. døgn. Dette gør. at blækket ikke størkner i ventiler, slanger, dyse ol.

Samarbejdspartnere

Lexit er leverandør af F-pak, D-pak og T-pak udstyr leveret af vores samarbejdspartnere:
ELS – European Labelling System, Ravenwood, CAB, Altech, Marel, Scanvægt, Jasa, Teltek og AlfaService