Litt av en etikett

Nordvalls Etikett AB overtog Lexits etiketvirksomhed pr. 1. marts. Det nyorganiserede selskab, Lexit Labels AS, under Nordvalls, vil samarbejde tæt med Lexit Group i tiden fremover på alt omkring etiketleverancer – og tilbyder kunderne det samme som hidtil (se nedenfor).

LINERLESS / SLEEVES

Linerless konceptet med Nobac-maskiner og egenproducerede etiketter giver os en unik position på det skandinaviske marked.

En linerless etiket går som et “mavebælte” rundt om produktets emballage, og kan på den måde dække emballagens top, begge sider, og bund. Uanset hyldeplacering vil produktet få god “facing” i butikken. En linerless består af tynd pap eller plast, som har fået påført limstriber på bagsiden, og silikonestriber på forsiden så etiketten slipper under påføring. Dette betyder, at etiketten ikke har behov for bagpapir (silikonebaseret underbane), som igen betyder, at der ikke genereres noget restaffald under produktion og påsætning.

Der stilles stadig nye krav til mærkning, og linerless etiketter giver mere plads til den nødvendige lovpligtige forbrugerinformation. Bagsiden af etiketten giver gode muligheder for formidling af for eksempel serveringstips, opskrifter etc.

Etiketløsningen har en egenskab som gør, at uanset underlag og udfordrende overflader (f.eks. skinpack), vil etiketten sætte sig optimalt fast. Med større profileringsflade øges produktets eksponeringsmuligheder.

En etiketløsning uden bagpapir gør, at der ikke er svind og restaffald under fremstillingen af materialet, produktion af etiketterne og på pakkelinien hos brugeren – et meget bæredygtigt etiket-alternativ.

Etiketten får «drejet format» under påføring sammenlignet med traditionelle selvklæbende etiketter. Dette giver mulighed for flere etiketter pr. rulle, noget som igen reducerer antal rulleskift, giver færre stop på linien, og sammenlagt en meget mere effektiv produktion. Kortere fremtræk (længde) kan også give øget hastighed på linien.