Brancheveteranen Leif Persson ny Adm. dir. i Lexit Sverige – Maud Rahm takker af efter at have ført an i en vellykket forbedringsrejse de sidste to år

Bestyrelsen i Lexit Group Sweden AB har ansat Leif Persson som ny Adm. Dir. i selskabet. Han overtager stafetten efter en anden brancheveteran, Maud Rahm, som har ledet selskabet de seneste to år. Skiftet vil formelt træde i kraft i løbet af september måned.

Lexit Group er en Skandinavisk koncern med hovedkontor i Norge og operative selskaber i Norge, Sverige og Danmark. Selskabet leverer integrerede løsninger, udstyr og produkter indenfor tre forretningsområder: datafangst & digitalisering, industriel kodning & mærkning, samt etiketter & emballage. Etter to gennemførte virksomhedsovertagelser i 2022 har koncernen nu en årlig omsætning på i omegnen af 1 mia. NOK og næsten 250 ansatte.

Det svenske datterselskab agerer indenfor alle tre forretningsområder, med hovedvægten på etiketter & emballage.

Persson medbringer over 30 års erfaring fra den grafiske branche, de sidste 15 år i forskellige direktør-roller, i Sydetikett, PSI og StrongPoint. Han forlod Strongpoint, efter selskabets Label-virksomhed blev solgt til Ettiketto Group i 2021.

Maud Rahm har ledet det svenske selskab de seneste to år. Under hendes ledelse har selskabet gennemført betydelige forbedringer gennem rekruttering af ny kompetence, investeringer i ny produktionsteknik og kapacitet, mere effektiv drift og et stort kvalitetsløft.

Maud Rahm giver stafetten videre til Leif Persson.

– Maud har, gennem sin energi, gennemføringsevne og erfaring, taget selskabet gennem store forbedringer siden hun tog over, siger koncernchef Sjur Skjæveland i Lexit Group. Han er bestyrelsesformand i det svenske datterselskab.

Jobbet i Lexit Group har været Rahm’s tredje direktøropgave i branchen. Hun var i mange år CEO for Flextrus Gruppen, og før det salgschef i samme selskab. Hun har også erfaring som VD for Amcor i Drammen i Norge.

I Lexit var opgaven at gennemføre en forbedringsrejse og skabe grundlaget for en afløser indenfor nogle år.

– Dette er mit tredje direktørjob hvor fokus har været turn-around. Nu tænker jeg at det er tid til at hellige mig mine hobbies.

Maud Rahm

For bestyrelsen har det været vigtigt at få en afløser på plads med erfaring og kompetence til at fortsætte forbedringsrejsen.

– I Leif Persson har vi fundet en unikt kvalificeret person, som vi er sikre på, kan tilføre rigtigt meget til selskabet.

Sjur Skjæveland

– Det er et fantastisk godt grundlag for yderligere vækst og forbedringer, som Maud og teamet har skabt. Jeg ser virkelig frem til at komme i gang, siger Leif Persson i en kommentar.

Vi ønsker Leif velkommen og retter en stor tak til Maud!