IOT – hvilke muligheder giver det?

Lexit satser meget på IoT og LexAssetControl – en kombination som giver virksomheder styr på vigtige ejendele. På Lexit-messen i foråret delte Tone Skjervø, IoT-ekspert hos Lexit, ud af sin erfaring med, hvilke opgaver IoT kan bidrage til at løse i industrielle virksomheder.

Det kan være udfordrende at holde trit med de nye teknologier til at effektivisere drift og processer. På området IoT findes der mange forskellige leverandører, producenter og softwareløsninger – og endnu flere brugsområder. Fra scenen på Lexit-messen præsenterede Tone Skjervø mulighedsområderne på tværs af brancher, og fortalte om Lexits kompetencer og portefølje indenfor IoT.

Hvad er IoT?

IoT, eller tingenes internet (Internet Of Things), er en samlet betegnelse for fysiske objekter med sensorer, software og anden teknologi til at forbinde sig og udveksle data med andre enheder og systemer over internettet. Dette gør det muligt at samle information og data både hyppigere og mere præcist end tidligere, samt at foretage analyser og forudse udfald af hændelser i driften.

– Det vigtigste er at finde ud af, hvilke problemer som skal løses, siger Skjervø, og henviser til at der i mange tilfælde er store besparelser at hente.

Tone Skjervø, IoT-ekspert hos Lexit, talte om hvordan virksomheder enkelt kan få styr på deres værdifulde enheder, med IoT, sensordata og LexAssetControl.

Konkrete eksempler hvor virksomheder har opnået stor gevinst, er kapacitetsudnyttelse i transport, reducerede omkostninger og tab via overvågning af udstyr, og effektivisering af produktion ved at erstatte manuelle rutiner.

De tre mest udbredte områder er overvågning af vigtigt udstyr, IoT-baseret automatisering i produktion, og flådestyring.

Lexit er totalleverandør på området, og hjælper kunder med at identificere behov, sammensætte løsning og drifte denne gennem hele dens livsforløb. Lexit har i dag over 2 000 sensorer i drift, med kunder som Bama, Myklebust Verft og Matbørsen – og oplever en stigende efterspørgsel efter kompetence og løsninger på området.

Se avisartikel om Myklebust Verft i Skipsrevyen (norsk).

Interessen var stor, og mange kom for at høre Tone Skjervø fortælle om brugen af IoT og sensordata.

Kontaktinformation

Tone Skjervø / tone.skjervo@lexit.no