Idnet bliver en del af Lexit Group – koncernen bliver førende på datafangst og digitaliseringsløsninger i Skandinavien

Lexit-gruppen har indgået en aftale om køb af Idnet AB. Idnets ejere er alle med videre som aktionærer i Lexit Group. Lexit-koncernen vil efter overtagelsen have en årlig omsætning i omegnen af en milliard norske kroner med omkring 240 medarbejdere på tværs af Norge, Sverige og Danmark.

Lexit-gruppen har længe opereret i alle de tre skandinaviske lande. Selskabet leverer integrerede løsninger, udstyr og produkter indenfor tre forretningsområder: datafangst & digitalisering, industriel kodning & mærkning, samt etiketter & emballage.

Lexits forretning indenfor datafangst og digitalisering bliver næsten fordoblet efter konsolideringen med Idnet. Idnet, med base i Göteborg, driver primært virksomhed i Sverige, hvor selskabet bistår sine kunder med at digitalisere og optimere processerne, primært indenfor lager, logistik og i detailhandel.

I Sverige vil forretningen indenfor datafangst og digitalisering sammenlægges i Idnet. Lexits nuværende svenske datterselskab, Lexit Group Sweden, vil fokusere på de to andre forretningsområder, altså industriel kodning & mærkning, og etiketter & emballage. I Norge og Danmark drives alle forretningsområderne i Lexit Group i fælles selskaber.

Lexit Group og Idnets kundelister omfatter nogle af Skandinaviens mest kendte selskaber. Den kombinerede gruppe får en væsentlig styrke indenfor levnedsmidler, med producenter som Orkla, Tine, Nortura og Lantmännen, samt dagligvareaktører som Coop, Norgesgruppen/ASKO og Reitan på kundelisten. Ud over til levnedsmiddelbranchen leverer selskabet integrerede løsninger til et bredt spekter af kendte kunder, såsom Jula, Elgiganten, Apoteket, Plantasjen, PostNord, Volvo, SAS og Dahl Optimera.

– Med Idnet bliver vi væsentligt styrket til at betjene de største skandinaviske kunder. Idnet har en solid track-record i at udvikle og implementere innovative løsninger til effektivisering af operationelle processer indenfor lager, logistik og detailhandel. Selskabet har desuden spidskompetence indenfor implementering af nyeste generation af elektroniske hyldeforkanter (ESL) og tilhørende løsninger. Lexit Group vil fremover kunne tilbyde disse kompetencer og løsninger til vore kunder på tværs af landene.

Sjur Skjæveland, koncernchef for Lexit

Sammenlægningen giver også mulighed for til Idnets kunder at levere egenudviklede Lexit løsninger indenfor smart lager med automatisk genopfyldning, selvbetjening, RFID og IOT, udstyrskontrol, cloudbaseret print og mærkning.

– Tilsammen har vi kompetencen og løsningerne der skal til for at betjene kunderne igennem hele værdikæden, fra produktion, over logistik og lager, og helt ud til butikken, fortsætter Skjæveland.

Idnet har gennem et stykke tid overvejet at udvide ejerkredsen i selskabet for at forstærke selskabets vækst, ikke mindst udenfor Sverige.

– I Lexit har vi fundet den rette partner med den rigtige blanding af geografisk dækningsområde, løsningsportefølje, kultur og kompetence.

Peter Hallinger, VD i Idnet

Selskabsnavnet Idnet vil bestå og indgå som et datterselskab i Lexit Group.

Dette er den anden overtagelsen, Lexit-gruppen har annonceret i år. I april overtog selskabet Markem-Imaje’s (MI) virksomhed i Norge, Sverige og Danmark. MI er en af verdens førende leverandører af udstyr og løsninger til industriel mærkning.

– Vi har ikke planer om yderligere større opkøb på nuværende tidspunkt. Men vi er til stadighed interesserede i at knytte innovative miljøer til os, for eksempel indenfor industriel software, der kan styrke vores portefølje, og hvor vi kan bidrage til at udvikle selskaberne med markedsadgang og integration af løsningerne, afslutter Skjæveland.

Om Idnet:
Idnet har i over 30 år leveret moderne og fremtidssikre IT-løsninger, som digitaliserer lager- og butiksprocesser. Løsningerne forenkler og effektiviserer arbejdsrutiner, øger kvalitet og lønsomhed, samt forbedrer oplevelsen for kunder og medarbejdere. Idnets tilbud består af forskellige applikationskoncepter, WMS-systemer med tilhørende hardware, og infrastruktur. Kunderne er i logistikintensive brancher, og er førende selskaber indenfor handel, industri, 3PL og bilindustrien i Norden. Idnet ligger i Gøteborg, Kista og Växjö og havde en omsætning på 238 MSEK i 2021.

Om Lexit Group:
Lexit Group, der startede op i 1993, har længe opereret i alle de tre skandinaviske lande. Selskabet leverer integrerede løsninger, udstyr og produkter indenfor tre forretningsområder: datafangst & digitalisering, industriel kodning & mærkning, samt etiketter & emballage. Lexits kunder omfatter centrale aktører indenfor bl.a. levnedsmiddelindustrien, transport, logistik og distribution, grossistbutikker, samt detailhandel og offentlig sektor. Lexi’s løsninger er typisk en kombination af software, mærkning, hardware og service, tilpasset branche og brugsområde. Fagområder inkluderer blandt andet RFID, datafangst, industriel IoT, device management, POS/detail og mærkningsløsninger. Lexit er en førende aktør på alle de skandinaviske markeder, med kontorer i Norge, Sverige og Danmark. Selskabet er i stærk vækst. Koncernen har aktuelt omkring 170 ansatte, og omsætter for i omegnen af 700 millioner NOK per år. Selskabet er ejet af en investeringsfond sammen med ledelse og ansatte.