etikettvarianter på emballasje

Etiketter og emballage

Lexit kan håndtere hele etikettens livsforløb, og sammen med vores veletablerede netværk af samarbejdspartnere indenfor emballageprodukter, tilbyder vi tilpassede etiket- og emballageløsninger til dit behov. Vi leverer effektive og bæredygtige etiketløsninger på alle slags trykte/selvklæbende etiketter – hele spektret fra neutrale/utrykte etiketter til linerless/sleeves, specialetiketter, pap (og øvrig emballage) og RFID-etiketter (etiketter med RFID indlæg).

Lexit er ISO 22000-certificeret, hvilket viser vort engagement i at producere etiketter til levnedsmiddelindustrien på en forbrugersikrende måde.

Vi har opbygget en solid erfaring og ekspertise gennem mange år i branchen og leverer bredt ind til levnedsmiddelindustrien, bryggerier, teknisk kemisk produktion, helsekost, kosmetik, lager og logistik.

Emballagen beskytter produktet – etiketten bærer mærkevaren

Etiketter var tidligere kun en informationsbærer, men har de seneste år udviklet sig til at blive en vigtig markedsføringskanal med forskellige funktioner og formål. Emballage er produkter, som anvendes til indpakning, profilering, opbevaring, beskyttelse og transport.

Et godt design vækker kundens opmærksomhed, gør at produkterne skiller sig ud fra mængden, og viser hvad varen indeholder, hvordan den bruges, holdbarhed, lagring, serveringstips etc.

Læs mere om etiketdesign.

Etiketter og emballage – en vigtig markedsføringskanal

De rigtige materialer og den rigtige behandling er en forudsætning for, at indpakningen kan følge produktet under påfyldning, lagring, transport og udstilling. Materialevalg, funktion og design er alle vigtige komponenter ved udvikling af en salgsemballage. Etikettens hovedfunktion er at bære mærkevaren og give den lovpligtige information. Etiketten skal være tilgængelig på rette tid, i rigtig kvalitet, og den skal kunne bruges effektivt i produktionsprocessen, og beholde sin funktion gennem produktets livscyklus.

Den rigtige emballage sparer mere end den koster, hvis den er optimeret gennem hele værdikæden. Lexit har en lang og bred erfaring indenfor dette område, og hjælper dig frem til den rigtige salgsemballage og mærkningsløsning. Vi bidrager til at finde det rette produkt til rette tid og brug.

Vores moderne maskinpark dækker alle behov indenfor produktmærkning. Vores kapacitet indenfor repro/design, sammen med egen kliché-produktion, gør at vi i dag har en særdeles effektiv og fleksibel etiketproduktion, forberedt på at tilfredsstille alle krav og ønsker fra markedet. 

Kontakt os for en uforpligtende etiket-snak!

Vores etiketproduktion

Med egen design- og prepress/repro afdeling, sammen med egen klichéproduktion og en moderne og fleksibel maskinpark, dækker vi hele spekteret indenfor etiketter. Vi producerer alt fra neutrale etiketter (kun udstansede) til 10 farvers tryk i volumen fra 1 til «uendelig». Vi producerer med traditionelle flexo presser, sammen med en digital flexo, hvor maskinen er udstyret med dobbelt kliché- og stansesæt, som muliggør automatisk skift af etiketvarianter. Dette giver en effektiv produktion og reducerer nedetiden. Derudover har vi en digital presse, og disse maskiner gør tilsammen, at vi har en alsidig og meget fleksibel produktion.

Desuden har vi en stor efterbehandlingsafdeling med muligheder for pålægning af lim- og silikonestriber til linerless, en rotations-stansemaskine til stickers, IML og ark, samt maskiner og efterbehandlingsudstyr, som stanser ud og behersker diverse lakker, laminering og folieprægning (cold foil) af etikettene.

Klichéproduktion in-house

Vi producerer alle klichéer in-house. Filer til nye etiketter, eller tidligere klichéer med ændringer, går nu direkte til enten fremstilling af klichéer, eller til vor digitale trykpresse. Vi er HD-certificeret og producerer kun «High Definition» klichéer, som gir bedre trykresultat med finere raster (HD-raster i 4000ppi), certificeret af ESKO. Klicheerne vaskes helt uden kemikalier og opløsningsmidler. Der anvendes en klud som tager resterne, som igen bliver sendt til genbrug.

Miljørigtig etiketproduktion

Hvad gør vi for at påvirke miljøaftrykket positivt?
Vi arbejder kontinuerligt med at implementere bæredygtige løsninger i alle led af vores etiketproduktion. Se nogle af tiltagene her:

  • Varmen, som genereres af udskrifts UV-lamperne, bliver genbrugt til at opvarme rummet, og reducerer dermed strømforbruget med 40%
  • Opløsningsmiddelfrie farver, som ikke giver udslip af VOC (Volatile Organic Compounds)
  • Levnedsmiddelgodkendte farver, der opfylder kravene til primæremballage
  • Vi anvender grøn el og fjernvarme fra fornybare træråvarer for at minimere udslip af kuldioxid
  • RafCycle® – En genindvindings-løsning som recirkulerer etiketternes bagpapir

ISO 22000

ISO 22000 er en international standard for madtryghed. Den kan bruges af alle virksomheder som håndterer mad eller leverer ingredienser til madproducenter. Standarden hjelper virksomheder med at identificere, forhindre og reducere madbårne farer igennem levnedsmiddel- og foder-forsyningskæderne.