Etikettrull med en rfid-etikett påklistret inni kjernen

Nordvalls Etikett AB overtog Lexits etiketvirksomhed pr. 1. marts. Det nyorganiserede selskab, Lexit Labels AS, under Nordvalls, vil samarbejde tæt med Lexit Group i tiden fremover på alt omkring etiketleverancer – og tilbyder kunderne det samme som hidtil (se nedenfor).

Etiket med indbygget RFID-antenne

RFID er en forkortelse for «RadioFrekvens IDentifikation», og er en teknologi hvor digitale data er kodet ned i en brik/label, en såkaldt RFID tag. RFID tags findes i mange forskellige udformninger og størrelser. RFID kan minde om stregkoder på den måde at dataene fra en tag eller etiket kan opfanges/aflæses med en speciel aflæseenhed.

RFID tags skal «vækkes» af en RFID-læser, før den kan overføre data fra dem. En RFID tag har indbygget et informationslager, der kan aflæses med en RFID læser. Det anbefales, at brikkens identitet (ID) er koblet til en database, så det kun er de brugere der skal have adgang til informationen, som kan få tilknyttede oplysninger via opslag i databasen.

RFID har flere fordele i forhold til stregkoder. En af de største fordele er, at data fra RFID tags kan aflæses selv når taggen ikke er synling (den kan f.eks. være skjult under/bag noget andet), mens stregkoder skal være synlige, da de aflæses med optisk scanner. RFID-teknologien anvendes til sporbarhed og kvalitetskontrol, og har i dag mange anvendelsesområder indenfor alle brancher.