Over 100 besøgende på årets Lexit Group-messe

Interessen for årets Lexit Group-messe i Posthallen i Oslo sidst i januar var væsentligt højere end sidste års arrangement. Over 100 besøgende blev præsenteret for en række hardware- og softwarenyheder og introduktion til skræddersyede løsninger til egen virksomhed.

– Tilbagemeldingerne fra både besøgende og udstillere var entydigt positive, fortæller både stifter Kai Gunnar Herseth og forretningsudvikler Svein Degnes Lauritsen. – Minimessen er derfor kommet for at blive!

Billedkollage: Et stort antal gode kunder og producenter fra blandt andet Star Micronics, Zebra, Bluebird, Marel og Honeywell sørgede for god stemning og fagligt fokus på Lexit Group-messen. (Foto Trond Schieldrop)

 

Et vigtigt tiltag

For der er ingen tvivl, at minimesse konceptet er en vigtig mulighed for at præsentere vore løsninger til lager, logistik, POS/detail, field service, offentlig sektor og sundhedspleje. - Når så mange besøgende vælger at besøge messen, er det en bekræftelse på, at det er en rigtig måde at kommunikere dit budskab på. En kombination af fagligt indhold, etablering af kontakter, og god mad og drikke, satte prikken over i'et, siger Degnes Lauritsen.

Innovative løsninger

 Målet for Lexit Group er at være på forkant med udviklingen, og præsentere de mest innovative løsninger på markedet. - Det lykkedes meget fint på dette års messe. Deltagerne syntes, at udstillingen var fuld af nyheder. Her kunne man blive orienteret om løsninger skræddersyet til ens egen virksomhed. En anden fordel var, at førende producenter var til stede med egne stande, siger Degnes Lauritsen

Selektiv udvælgelse

Vi er selektive i udvælgelsen af ​​produkter og løsninger. Det er også en af ​​grundene til, at en række store detail- og dagligvare operatører har valgt at arbejde sammen med os gennem årene. Med over 20 års erfaring i branchen og gode relationer med førende producenter, er vi godt rustet til at møde fremtidens udfordringer. Vores styrke er, at vi er producentuafhængige og tilbyder kunderne de løsninger, de efterspørger, siger Degnes Lauritsen. Han tilføjer, at Lexit koncernen har en særdeles god position i Norge, Sverige og Danmark. - Når kunderne handler hos os, får de et tæt forhold til vores producenter. De kan vælge frit blandt løsninger skræddersyet til dem.

Godt produktkendskab

- Vores medarbejdere har et særdeles godt produktkendskab og er i stand til at guide kunderne til det rigtige valg af produkter til de opgaver, de skal have løst i hverdagen. Vi tilbyder de rigtige løsninger med en lang levetid. Derudover har vi et veludbygget service- og vedligeholdelses apparat, siger Degnes Lauritsen. Han fortæller, at producenter som Star Micronics, Zebra, Bluebird, Marel og Honeywell deltog på messen. - Samarbejdet med dem er afgørende for vores fortsatte vækst.

Producentuafhængige

- Kunderne sætter pris på at få et overblik over, hvad vi arbejder med, siger KAM Joachim Næss fra Lexit Group. - Til lager- og industrikunder kunne vi bl.a. vise truckterminaler og robuste tablets. Vi kunne også præsentere håndholdte terminaler til store og tunge logistikvirksomheder. På messen kunne kunderne blive bekendt med vores løsninger og kompetencer, og få inspiration til, hvordan disse kan omsættes til praksis. Vores fordel er, at vi er producent uafhængige. Vi taler med alle producenterne og tilpasser produkter efter kundens behov, bemærker han.

Snakker samme sprog

- Lexits Messe var et flot arrangement og en rigtigt god måde at fremvise nye produkter og løsninger. Her fik deltagerne mulighed for at tale med nøglepersoner, siger Software salgschef Stein-Erik Jøllanger fra Marel Scandinavia. Han siger, at virksomheden har samarbejdet med Lexit Group i over 18 år. - Vi taler samme sprog og kan tilbyde vores kunder de mest proaktive løsninger skræddersyet til deres behov. Det der kendetegner Lexit Group er, at de leverer kvalitetsprodukter og har dygtige medarbejdere, der kender deres fagområde til fingerspidserne. Vores softwareløsninger integreres med PDA'er, printere, tablets, pc'er og truckterminaler fra Lexit Group. Vi spiller på hinandens ekspertise, så vores kunder med at opnå større konkurrenceevne, understregede han.

Verdens første håndterminal med Windows 10

- Vi præsenterede verdens første håndterminal med Windows 10, noget mange store virksomheder/organisationer har efterspurgt gennem længere tid, såvel som en Android IP 67 terminal. Xplore Technologies kan nu levere ultrarobuste tablet i både Windows og Android format, og er et overordentligt godt alternativ til konkurrerende løsninger på markedet. De leveres med flere porte og har en bred vifte af anvendelser, siger Helge Stenstvedt i Lexit Group, som har store forventninger til produktet. - Vi har gode erfaringer med produkterne fra Xplore Technologies, som bl.a. har leveret ultrarobuste tablets til Forsvaret i USA og til EX-zoner - olieindustri og boreplatforme, påpeger han.

mPOP

International salgsdirektør Keith Purvey i Star Micronics mener, at Lexit Groups messe er et meget fint sted at fremvise virksomhedens og producenternes løsninger. - Vi har samarbejdet med dem i over 15 år i Norge, og de er vores Premium Partner. Den store nyhed på messen var præsentationen af ​​verdens første Bluetooth integrerede printer og kasseskuffe, der har fået navnet mPOP. Den har et stilfuldt design og enkle tilslutningsmuligheder samt høj funktionalitet, og kan integreres med mobile software- og kortterminal-systemer. Den kan tilsluttes via Bluetooth til tablets og smartphones fra både Apple, Android, Windows og Linux, understreger han.

På vej mod mobile kasseløsninger

- Både eksisterende og nye kunder fik en introduktion til vores POS- og retailprodukter, siger Geir Karlsen, der er ansvarlig for disse produkter i Lexit Group. - Retail producenterne har lanceret produkter med nye processorer, der bruger mindre strøm og har et elegant design. Vi har bemærket, at markedet bevæger sig mod mere bærbare løsninger (tablets/martphones), der kommunikerer trådløst med kvitteringsprintere og kasseskuffer, enten separat eller som en enhed. Adskillige softwarevirksomheder har lanceret bærbare POS løsninger, så du kan tage kasseapparatet med hen til strategiske salgssteder i butikken. Den Bluetooth-integrerede printer- og kasseskuffe-løsning, mPOP fra Star Micronics, kan bruges som et separat kassepunkt i butikken, hvor kunden betjenes med en tablet med Bluetooth-forbindelse. I indkøbscentre med egne sports-, elektronik- og tøjbutikker vil mPOP være et godt alternativ. Butikspersonalet slipper for at gå til et stationært kassepunkt for at indhente produktoplysninger, understreger han

Skaber kontakt

- Lexit Groups messe er en vigtig måde at holde sig i kontakt med eksisterende og nye kunder, siger salgsingeniør Edward Michaelsen fra Zebra Technology AS. - Samarbejdet har stået på i mange år, og vi anser Lexit Group som en af ​​vore vigtigste samarbejdspartnere i Norden. Dette forhold vil blive styrket i fremtiden. På messen fremviste vi både nogle af vores håndterminaler og printere, fortæller han.

Zebra Technology er producent af scannere til både håndholdte terminaler og kasseterminaler. Virksomheden leverer også håndholdte terminaler med Windows Mobile og nu med Android styresystem. Før Zebra blev etableret, var de en del af Symbol.

Mulighed for at se produktbredden

- Gennemstrømningen på vores stand og interessen for vores produkter var stor på messen, siger Solution Architect Bjørn Einar Larsen fra Honeywell. - Sådanne arrangementer er vigtige for at kunne vise bredden af ​​produkter. Her havde vi en blanding af mobility og scanner produkter samt truckterminaler, som bidrager til at effektivisere de daglige opgaver, reducere omkostninger og forenkle driften for vores kunder. Vores tablet kan modstå store ydre påvirkninger og belastninger og er ideel til brug i industri og produktion.

Dolphin CT50

- På håndterminalsiden har vi topmodellen Honeywell Dolphin CT50. Den leveres med en indbygget 2D scanner, 4G, 4,7'' skærm og batteri, der holder en hel arbejdsdag. Dette er en professionel håndterminal til industribrug, der kan tåle at få bank og kan bruges i fugtige miljøer. Terminalen kommer med Android eller Windows. Vi viste også en række industrielle scannere fra Granite serien, som kan scanne på over 20 meters afstand, afhængigt af størrelsen af ​​stregkoden.

Honeywell er producent og leverandør til Lexit Group. De er en vigtig partner, som vi har haft et tæt samarbejde med i mange år, siger Larsen.

Giver tryghed

- Siden 1995 har vi haft et tæt og godt samarbejde med Lexit Group. De har givet os tryghed i valget af de rigtige løsninger, siger IT-chef Freddy Andre Henriksen fra Matbørsen.

- På industri- og softwareområdet skiller de sig ud med deres state-of-the-art produkter, der er tilpasset vore behov. De har meget dygtige medarbejdere, som vi hele tiden kan trække på. Lexit udstyret har kørt i mange år uden problemer. Vi har et uformelt partnerskab, og har stor indflydelse på udformningen af ​​produkter. Mange af vore forslag er kommet med i nyere udgaver.

En vigtig arena

Matbørsen flyttede ind i nye produktionslokaler i Borgerskogen i 2001. - Siden da har vi suppleret med nyt udstyr fra Lexit Group - alt fra produktionslinjer til manuelle vejestationer. Derudover er vi storforbrugere af virksomhedens trykkeritjeneste i Sverige, som fremstiller fortrykte etiketter. Vi bruger også deres Foptec-system til automatisk receptberegning, mærkning og styring af produktstamdata. Lexit Group er meget præcise i deres leverancer, hvilket er afgørende i vores hektiske hverdag. Vi opererer med korte holdbarhedsdatoer. Fejler maskinparken, vil det kunne få fatale konsekvenser for vores leverancepræcision. Udstyret fra Lexit Group har indtil nu fungeret optimalt, og vi har hidtil (7-9-13) ikke haft produktionsstop, siger Henriksen.

Han var imponeret over de mange forskellige produkter og løsninger, der blev fremvist på udstillingen. - Det er en vigtig arena for kunder, der overvejer indkøb af nye systemer.

Stort udvalg

 - Vi har leveret mange produkter til Matbørsen siden vi indledte samarbejdet med dem, siger Per Kristian Myklebust fra Lexit Group. - De var de første, der begyndte at bruge røntgen maskiner og var tidligt ude med at indføre automatiske etiketteringsmaskiner. I øvrigt leverer alle vore afdelinger udstyr til Matbørsen, afslutter Myklebust.

 

Vi ses måske (igen) om et år!