Lexit Group-messe 2019 – Med fokus på hele verdikæden

Lexit Group afholdt i slutningen af januar den årlige messe for kunder og samarbejdspartnere, denne gang på Felix Konferencecenter i Oslo. Det viste sig også i år at blive en stor succes for alle de involverede.

– Årets messe har været vores bedste nogensinde, og vi føler os privilegerede, at vi år efter år kan arrangere denne fagdag og samle så mange af vore forbindelser – både nye og veletablerede kontakter gennem mange år. Vi var endnu bedre forberedt som messearrangører denne gang, hvor vi i højere grad præsenterede hele vores værdikæde samt fokuserede på softwareløsninger i alle led. Vores nyeste succesprodukt, SAS-løsningen, vakte stor interesse blandt mange, der i øvrigt både kunne teste live og se den i brug. Dette var en dag vi fik meget ud af, både fagligt og socialt, og alle tilbagemeldinger fra de besøgende har udelt været positive, siger salgschef for datafangst, og messegeneral, Svein Lauritsen fra Lexit Group.

HELE VÆRDIKÆDEN: Afdelingschef for datafangst, Svein Lauritsen, mener at vi denne gang i højere grad præsenterede hele vores værdikæden samt fokuserede på software-løsninger i alle led.

Lexit Group som totalleverandør

Som tidligere nævnt lå fokus på at fremvise hele bredden i alle de forskellige produktgrupper, der var yderligere skærpet denne gang, og navnlig industriafdelingen præsenterede i år flere af deres løsninger. Daglig leder Lasse Eriksen fortæller hvorfor netop dette blev et fokusområde, og om vigtigheden af et sådant fokus;

– Ved at fremvise hele vores bredde kan vi give kunderne noget ekstra, som måske er vanskeligere at vise frem i hverdagen. En kunde kan vide at vi arbejder med POS, men de er måske ikke klar over at vi også arbejder med RFID. På den måde kan vi løse andre behov end dem de som udgangspunkt kom omkring på messen.

Dette er også noget som Mikael Thorsgaard, ansvarlig for software hos Lexit Group, erfarede på årets messe:

– Når vi er ude hos kunder, er det ofte et specifikt mål der står i centrum, og vi har derfor ikke altid tid til at inddrage andre produkter eller løsninger, som kan være af interesse. Derimod vil en messe som denne give både tid og plads til disse vigtige samtaler.

SOFTWARE: Mikael Thorsgaard (t.v.), her sammen med servicetekniker Thomas Karlsen, mener at en messe som dette både giver tid og plads til vigtige fagsamtaler.

Stærke relationer fremmer vækst for alle parter

Ud over det faglige oplæg var messen et godt sted at pleje både etablerede og nye relationer med deltagerne;

– En sådan messe er en fin arena for konstruktive og vigtige fagsamtaler med vore kunder og samarbejdspartnere. Her kan vi diskutere nye produkter og løsninger, men også pleje relationer som er vigtige for alle parter i det daglige, siger daglig leder Lasse Eriksen.

FOKUS PÅ BREDDE: Lasse Eriksen, daglig leder, mener at messen er vigtig for at diskutere nye produkter og løsninger, men også at pleje relationer, som er vigtige for alle parter i det daglige.

SalMar – Fremtidsplaner og relationer

SalMar er en af verdens største og mest effektive producenter af opdrættet laks. De har længe samarbejdet med Lexit Group, og mødte også op på årets messe;

– Fokus for os på årets messe var at opretholde de gode relationer, som forbedrer den daglige kontakt imellem os og Lexit Group. Samtidig var vi interesserede i at se nærmere på nye løsninger og nye produkter, vi kan drage nytte af i fremtiden. Dette gælder både software og hardware, men det er printere og håndterminaler, vi er mest spændte på at se nærmere på, siger Kent Vidar Johansen, IT-ansvarlig hos SalMar.

Samarbejdet med Lexit Group lyder til at være noget, SalMar sætter stor pris på;

– Vores forhold til Lexit Group er vældigt godt. Dem, jeg har kontakt med, er altid hjælpsomme og vældigt flinke. Især har jeg haft meget kontakt med industriafdelingen, som altid møder op, hvis vi behøver hjælp til service eller lignende. Navnlig Trondheim-afdelingen er vældigt bekvem for os, da de har kort rejsevej, hvis et akut problem skulle opstå. Så sent som et par dage før messen var de hos os for at løse en udfordring, noget vi setter stor pris på, siger Johansen.

SALMAR: Kent Vidar Johansen (t.h.), sammen med kollegaen Mindaugas Tamosiunas, kom på messen for at se nyheder på både software og hardware, men var mest spændt på printere og håndterminaler.

Myklebust Værft – Ganske enkelt et godt samarbejde

Efter over 100 års drift er Myklebust Værft en solid institution indenfor norsk værftsvirksomhed. De har oparbejdet en god og solid erfaring omkring al håndtering af fartøjer, både med hensyn til nybyggeri og service. De deltog i lighed med mange andre på årets messe for at se nyheder og udforske mulige løsninger, de kan bruge.

– Det er hovedsageligt to ting, vi ville se nærmere på på årets messe, et værktøjshåndteringssystem, og servicesystemet LexService. Vi har pr. dags dato en hel del datafangstudstyr, men er nu også interesserede i software, siger Daniel Moltumyr, lageransvarlig hos Myklebust Værft. Med hensyn til forholdet, de har til Lexit Group, er dette noget Moltumyr anser som vældigt godt:

– Vi ser på Lexit Group som en innovativ leverandør som er på niveau med os. Med det mener jeg, at vi kan gøre noget godt for hinanden gennem vort samarbejde. De har vældigt god service og vi oplever aldrig nogen problemer med at få hjælp, hvis der skulle være noget. Alt i alt er det et godt samarbejde, som vi håber vil fortsætte og udvikle sig i fremtiden, så vi begge kan vokse videre sammen.

MYKLEBUST VERFT: Daniel Moltumyr deltog på messen for at se på nyheder og på mulige løsninger, de kan bruge, men først og fremmest på et værktøjshåndteringssystem og servicesystemet LexService.

Oluf Lorentzen – Nyt ERP-system

Jarl Eirik Bærø deltog fra Oluf Lorentzen, som er en af landets største leverandører af madvarer til dagligvaremarkedet. Med et produktsortiment på tæt på 3000 varer er der meget at holde styr på.

– Vi har samarbejdet med Lexit Group i snart tyve år nu og er vældigt godt tilfredse. Lexit Group har et godt kendskab til logistik, printere og datafangst, samtidig med at de er en virksomhed af passende størrelse, så vi bliver taget godt hånd om. Vi har et vældigt godt samarbejde og ved at vi får hjælp hvis det skulle brænde på. Gode relationer og flinke mennesker er noget vi ikke tager for givet og sætter stor pris på. På årets messe var der flere områder, Bærø ønskede at udforske nærmere;

– I år ønskede vi at se nærmere på teknologi og produkter knyttet til logistik, eftersom vi er i gang med at udskifte hele vort ERP-system. Dette er noget vi ønskede at diskutere på messen, såvel som at vedligeholde det gode forhold vi har til Lexit Group.

OLUF LORENTZEN: Jarl Eirik Bærø sammen med Mikael Thorsgaard, software ansvarlig hos Lexit Group.

En messe til efterfølgelse

Internt i Lexit Group var der en rigtigt god stemning efter årets messe. Dagen blev en succes, også set med firmaets øjne. Geir Karlsen, ansvarlig for retail hos Lexit Group, lægger vægt på gevinsten i det gode fremmøde og vigtigheden af at arrangere en sådan messe.

– Det store fremmøde og interessen for det vi viser frem, tror jeg bunder i den måde messen er bygget op på. Ved at holde en lukket messe som dette for nye og eksisterende kunder, vil de der møder op have en ægte interesse i at deltage, og et formål med deres besøg. Jeg er rigtigt godt tilfreds med årets arrangement, og sidder nu inde med mange gode samtaler og spændende opgaver at følge op på fremover.

POS/RETAIL: Geir Karlsen, ansvarlig for retail, præsenterede et bredt spekter af retail-produkter og sidder inde med mange gode samtaler og spændende opgaver at følge op på efter messen.

Ser allerede frem til næste messe

Messegeneral Svein Lauritsen er sikker i sin sag:

– Vi har igen fået en bekræftelse på, at dette er en messe som er kommet for at blive. Vi har fået meget ros af både leverandører og kunder, gående på at dette er et virkelig godt tiltag, som de sætter stor pris på. Vi håber mange vil ta turen igen, og ser allerede frem til at gentage succesen næste år.

 

Få et indtryk af stemningen fra billedserien nedenfor

SERVICE OG SUPPORT: Synne Egeberg, servicekoordinator, sammen med Eivind Eriksen, lageransvarlig (og messe-journalist), fik god kontakt med kunderne gennem dagen.

ETIKETTER: Jostein Sæter, afdelingschef for etiketafdelingen, præsenterede både digitalt etikethåndteringssystem og en hel masse eksempler på etiketter, produceret til levnedsmiddelbranchen.

ETIKETTER TIL LEVNEDSMIDDELBRANCHEN: Størstedelen af etiketterne, vi producerer i vores trykkeri i Gøteborg, leveres til levnedsmiddelbranchen, men vi leverer til alle brancher.

GODT TILFREDSE MED RESPONSEN: Stefan Haugerud, retail tekniker, og Geir Karlsen, ansvarlig for retail, og Gunnar Herseth, ejer og forretningsudvikler, har fået gode tilbagemeldinger på præsentationen af produkter og løsninger på messen.

DATAFANGST: Helge Stenstvedt, Key Account Manager, præsenterer produkter for interesserede kunder.

VELKOMST OG CHECK-IN: Ida Lillemo og Kari-Anne Fjellheim tog imod alle gæsterne og uddelte goodiebags.

SÆLGER ETIKETTER: Vores engagerede etiketsælgere, Thomas Sørlie og Pernille Johansen viste hellere end gerne produkt-etiketterne i køledisken frem.

STOR INTERESSE FOR INDUSTRI: Lasse Eriksen, Trond Are Halldén og Per Kristian Myklebust tog sig af de mange interesserede kunder, når det galdt industriløsninger.

UFORMEL STEMNING: Konceptet "åbent hus" giver mange muligheder for både mingling og fagsnak, samt at kunderne kan dele erfaringer med hinanden.

RETAIL-LØSNINGER: Øystein Stakvik, software tekniker, demonstrerer en ny løsning for Fredrik Elmertoft fra Soti.

SELVBETJENTE KIOSKER: Stefan Haugerud i hyggelig samtale med Terje Holte fra Umoe Restaurants, som er kunde til selvbetjente kioske fra Lexit Group.

INTERESSE FOR DATAFANGST: Lasse Eriksen, Mikael Thorsgaard og Gunnar Herseth demonstrerer datafangstløsninger for interesserede kunder.

RETAIL PRODUKTER: Geir Karlsen præsenterer produkter for nogen af de mange kunder, som kom for at se retail-nyheder på messen.

SAS-LØSNING: Gunnar Herseth præsenterer vores nyeste SAS-løsning for interesserede kunder.

HYGGELIGT MESSEBESØG: Helge Stenstvedt sammen med et par gutter fra Widerøe, som havde taget turen til messen for at se produkter og løsninger.

PRODUKTER OG LØSNINGER: Daniel Thorsgaard, Key Account Manager og Marius Andersen, software tekniker, i ivrig dialog med nogen af gæsterne.

GOD STEMNING: Mange av de gode faglige snakke fandt sted i restaurantområdet.

INDUSTRI: Lars Magne Sponevik, servicetekniker hos Lexit Group (t.h.) sammen med gode forbindelser.

DEVICE MANAGEMENT: Vor samarbejdspartner på Device Management, Soti MobiControl, deltog med egen stand på messen.

VOICE-LØSNINGER: Lasse Eriksen i dialog med Ragnhild Olsen og Erik Lindberg fra OnLog AS, som præsenterede voice-løsninger på messen.

POS/RETAIL: Her er et udvalg av produkter og løsninger der blev præsenteret på messen.

RFID: RFID vareoptælling på lager var en af løsningerne der blev præsenteret på messen.

DATAFANGST: Her er et udvalg af produkter og løsninger, der blev præsenteret på messen.

DATAFANGST: Her er et udvalg af produkter og løsninger, der blev præsenteret på messen.

PRODUKTMÆRKNING/INDUSTRI: Her er et udvalg af produkter og løsninger, der blev præsenteret på messen.

 

TEKST/FOTO: Eivind Eriksen og Tone H.M. Sagen, Lexit Group

 

Vi ses igen i 2020!