ENTUR og Lexit Group har skrevet kontrakt til en værdi af 30 mill NOK

ENTUR, tidligere en del af NSB, og Lexit Group underskrev for nylig en kontrakt til en værdi af ca. 30 mill NOK for leje af udstyr til salg og kontrol af billetter på samtlige tog i Norge.

Lexit Group er stolt af at være foretrukket partner på leverancen af håndterminaler og betalingsterminaler, som skal benyttes til salg og kontrol af billetter på alle tog de næste år. For Lexit Group bliver dette i praksis en videreførelse af en kontrakt vi har haft delansvar for også de foregående år. Kontrakten udvides nu til også at inkludere bistand til fjernstyring og fjernhjælp af håndterminalerne. Udrulning er allerede startet i maj måned.

Produkterne som udgør hovedelementerne i leverancen består af en ny betalingsterminal fra Verifone, den nye V400M, og en Google-anbefalet håndterminal fra producenten Point Mobile, PM45. Sammen med programmer og apps som ejes af Entur udgør disse to produktere en komplet kasseløsning til blandt andet salg af billetter. Terminalen benyttes også ved billetkontrol og verificering af tidligere købte billetter. Billetterne kan enkelt betales med alle typer kort og på sigt også med Vipps for de som ønsker det. 

Noget af det unikke i løsningen er, at vi ikke har brug for separat printer for at udskrive billetter og komplette kvitteringer. Verifone har sørget for tilgang for systemet til printeren som allerede er i betalingsterminalen.

 

Entur samler rutedata, stoppesteder og rejseinformation fra alle norske kollektive trafikselskaber. Dette samles i én database, der har et åbent grænsesnit (gratis), og er tilgængelig for alle som ønsker at bygge tjenester baseret på disse. Til slutbrugere leverer Entur tjenester, som gør det enkelt at planlægge, købe og gennemføre rejser med kollektiv trafik over hele Norge.  Desuden driver Entur jernbanens billetsystem, salgsfunktionerne på stationerne samt kundecentre på vegne af alle togoperatører i Norge.

Lexit Group, med hovedkontor i Kløfta, er et fuldt ejet norsk selskab og en totalleverandør med afdelinger i Sverige og Danmark. En af kernevirksomhederne er salg og service af håndterminaler og tablets for profesionelle kunder i hele Skandinavien. Koncernen har i dag 130 ansatte og omsætter årligt for ca. NOK 400 millioner.

Verifone leverer betalingsløsninger og værdiforøgende tjenester til det nordiske marked. Verifone Norway AS er en del af det globale selskab Verifone, som har afdelinger i mere end 150 lande, og mere end 26 millioner enheder installeret verden over.

 

Kontaktperson:
Helge Stenstvedt / Key Account Manager
Telefon +47 992 68 273 / helge.stenstvedt@lexit.no